Safety first

Bij het ontwerp van luchtbehandelingssystemen voor laboratoria staat veilige en duurzame bescherming van mens en omgeving centraal. Daarnaast heeft het systeem als taak om een robuuste omgeving te creëren voor het proces. Last but not least, een comfortabel en gezond werkklimaat voor de medewerkers. De adviseur of ontwerpende installateur zorgt voor het plan en de technische specificaties. Wij zetten onze expertise graag in om uw wensen te vertalen naar technische eisen.

Bio Safety Levels

Voor elk type laboratorium gelden specifieke ventilatie-eisen. Afhankelijk van de in de NEN-EN 12 128 ingedeelde Bio Safety Levels (BSL) zijn ventilatievouden en filterklasses ingedeeld. Toevoer van voldoende verse lucht en de juiste drukverschillen per ruimte of voorziening zorgen ervoor dat verontreinigde lucht afgevoerd wordt en niet de rest van het gebouw instroomt. Wij beschikken hiervoor over nauwkeurige besturingssystemen die we zelf programmeren. Communicatie met andere installatie-onderdelen of met het centrale GBS kunnen wij voor u verzorgen.

klikblok oplossingen chemie

Ons product | Chemie

   

air products 570x353

Referenties | Chemie

    

knowledgecenter rood

Ik heb een vraag

   

Corrosiebestendigheid

Onze Liberty kunststof luchtbehandelingskasten hebben een geheel gladde PET binnenkant en zijn uitermate geschikt voor de afvoer van verontreinigde lucht zonder dat er corrosie op kan treden. Niet alleen de omkasting, maar ook de interne scheidingswanden, ondersteuningsprofiel en zelfs het fundatieframe zijn standaard vervaardigd van corrosiebestendig en lichtgewicht kunststof met levensduur ‘hoog’ in de hoogste corrosie klasse CX Extreem (boven C5-I en C5-M).

Hygiënische eigenschappen

  • Standaard luchtlekkagedichtheidsklasse L1
  • Volledig vlakke PET binnenoppervlakte
  • Binnenwanden en buitenwanden volledig vlak uitgevoerd (VDI 6022)
  • Dubbele duurzame afdichting op panelen en inspectiepanelen (VDI 6022)
  • Sloten met overdruk beveiliging weggewerkt in inspectiepanelen (VDI 3803)
  • Hoogwaardige filtersystemen volgens ISO 16890

Grip op exploitatiekosten door Life Cycle Cost analyse

Een hygiënische kunststof luchtbehandelingskast met een Eurovent energie label A is een goed begin om lage energiekosten te bereiken voor uw laboratorium. Om zeker te weten wat voor uw project de meest geschikte uitvoering is, geeft de Life Cycle Cost berekening van Binnenklimaat Nederland veel zekerheid. Zo is eenvoudig tot drie verschillende luchtbehandelingsconcepten per berekening met elkaar te vergelijken op energie-, onderhouds- en investeringskosten.

U kunt deze berekening zelf maken met een handige webtool op: www.vlalcc.nl. Uw accountmanager helpt u graag met de berekening.


Kunststof, corrosiebestendig en hygiënisch

Rosenberg | Ventilatoren & Klimaattechniek

Direct Offerte Tool II

In 5 minuten afmetingen en prijs van al uw luchtbehandelings-
kasten? Probeer nu zelf onze nieuwe Offerte Tool versie II.

Direct Offerte Tool 2