Is uw kantoor gezond?

Een goed binnenklimaat in kantoren is belangrijk om een gezonde en comfortabele werkomgeving te creëren. De adviseur of ontwerpende installateur zorgt voor het plan en de technische specificaties. Het is vaak niet eenvoudig om uw wensen te vertalen naar technische eisen. Wat is goede ventilatie precies en wat is goed genoeg? Om u te helpen bij de vertaling van uw wensen naar uw eisen hebben Binnenklimaat Nederland en TVVL gezorgd voor een handzame ondersteuning met het Programma Van Eisen Gezonde Kantoren 2021.

Van gezonde wensen naar gezonde eisen

Het Programma Van Eisen Gezonde Kantoren laat u per thema kiezen uit klasse A, B of C. Klasse A is het hoogste niveau en klasse C komt overeen met de wettelijke eisen van het bouwbesluit. De thema’s zijn: Luchtkwaliteit, Thermisch binnenklimaat, Licht en Geluid. Het PVE Gezonde Kantoren 2021 is beschikbaar als document (download hier), maar ook als handige webtool. Wij adviseren u te kiezen voor klasse A in de thema’s Luchtkwaliteit en Thermisch binnenklimaat. Met de hygiëne van onze volledig gladde kunststof luchtbehandelingskasten geniet u dan van gefilterde frisse buitenlucht met weinig schadelijke gassen en fijnstof.

klikblok oplossingen kantoren

Ons product | Kantoren

    

strijp s 570x353

Referenties | Kantoren

  

knowledgecenter rood

Ik heb een vraag

  

Ventilatie en Besmettingskansen

Wanneer u heeft gekozen voor een binnenklimaat klasse A ventileert u met 60 m³/h per persoon. Dit is in veel gevallen voldoende, maar in een aantal specifieke situaties zoals vergaderruimtes kan het te weinig zijn. Voor het reduceren van besmettings-kansen adviseren wij u niet alleen de richtlijnen van het RIVM te volgen, maar deze aan te vullen met extra ventilatie voor reductie van de transmissie-route via de lucht.

Duurzaam ontwerp

Nadat de eisen voor een gezond binnenklimaat vastliggen is het belangrijk om de eisen te realiseren met een duurzaam ontwerp en een zo gering mogelijk energieverbruik. De adviseur of ontwerpende installateur kan een duurzame installatie samenstellen waarbij het helpt om onafhankelijke kwaliteitseisen te stellen aan de installatieonderdelen. Deze kwaliteitseisen liggen vast in de richtlijnen “Ontwerp en Realisatie” van Binnenklimaat Nederland. Voor een snelle raming van uw luchtbehandelingscentrale zie onze Direct Offerte Tool.

Life Cycle Cost

Een kunststof luchtbehandelingskast met een Eurovent energie label A is een goed begin voor uw duurzame en energiezuinige kantoor. Om zeker te weten wat voor uw project de meest geschikte uitvoering is, geeft de Life Cycle Cost berekening van Binnenklimaat Nederland veel zekerheid. Zo is eenvoudig tot drie verschillende luchtbehandelingskasten per berekening met elkaar te vergelijken op energie-, onderhouds- en investeringskosten. U kunt deze berekening zelf maken met een handige webtool op: www.vlalcc.nl.


Rosenberg | Ventilatoren & Klimaattechniek

Direct Offerte Tool II

In 5 minuten afmetingen en prijs van al uw luchtbehandelings-
kasten? Probeer nu zelf onze nieuwe Offerte Tool versie II.

Direct Offerte Tool 2