Schone lucht in een gezond ziekenhuis?

De wereldwijde pandemie heeft het belang van goede medische zorg haarscherp naar voren gebracht. Een schone en veilige luchtkwaliteit is een nog essentiëler onderdeel gebleken van de vele uitdagingen waar de gehele medische sector voor staat.  Expertise omtrent luchtbehandeling is daardoor belangrijker dan ooit. De adviseur of ontwerpende installateur zorgt voor het plan en de technische specificaties. Wij helpen u graag om uw wensen te vertalen naar technische eisen.

Infectiepreventie

Het luchtbehandelingssysteem is een belangrijk onderdeel van het hele pakket aan maatregelen gericht op infectiepreventie. Het spreekt voor zich dat op een operatieafdeling, waar een zekere overdruk heerst, om zo post operatieve wondinfecties en contaminatie door ziektekiemen te voorkomen, de stabiliteit van de luchthuishouding en van het luchtbehandelingssysteem cruciaal is. Het ontwerp van een luchtbehandelingskast voor de zorg heeft extra aandacht voor bedrijfszekerheid, hygiënische materialen, goed uitneembare filters en een nauwkeurige drukregeling. Onze Liberty kunststof luchtbehandelingskasten hebben een geheel gladde PET binnenkant en de hoogste L1 luchtdichtheidsklasse.

klikblok oplossingen zorg

Ons product | Zorg

   

theverbeeteninstitute 570x353

Referenties | Zorg

   

knowledgecenter rood

Ik heb een vraag

  

Reductie besmettingskansen

Voor het reduceren van de besmettingskansen adviseren wij u niet alleen de richtlijnen van het RIVM te volgen, maar deze direct aan te vullen met de REVHA richtlijnen en extra ventilatie voor reductie van de transmissie-route via de lucht. Vooral in residentiele zorginstellingen is er regelmatig sprake van onvoldoende ventilatie. Ook luchtweginfecties in het algemeen zijn afhankelijk van de ventilatie hoeveelheid per persoon. Zie hiervoor de grafiek uit het onderzoek van Nardall & Keegan, 1991.


Luchtweginfecties afhankelijk van ventilatie hoeveelheid

REHVA maatregelen

De Europese overkoepelende vereniging voor klimaatinstallaties heeft een vierde versie (17 november 2020) van het COVID-19 guidance document gepubliceerd voor veilig beheer van luchtbehandelingsinstallaties in combinatie met het Corona virus. De belangrijkste maatregelen uit dit document; “Houd de luchtbehandelingsinstallatie in hoog debiet, Ventileer met 100% verse buitenlucht en recirculeer niet, Handhaaf de normale instellingen voor verwarming, koeling en bevochtiging.”

Duurzaam door Life Cycle Cost analyse

Een hygiënische kunststof luchtbehandelingskast met een Eurovent energie label A is een goed begin om lage energiekosten te bereiken voor uw instelling. Om zeker te weten wat voor uw project de meest geschikte uitvoering is, geeft de Life Cycle Cost berekening van Binnenklimaat Nederland veel zekerheid. Zo is het eenvoudig tot drie verschillende luchtbehandelingssystemen per berekening met elkaar te vergelijken op energie-, onderhouds- en investeringskosten.

U kunt deze berekening zelf maken met een handige webtool op: www.vlalcc.nl.

Uw accountmanager helpt u graag met de berekening.


Kunststof: hygiënisch, geheel glad en goed reinigbaar

Duurzaam door Life Cycle Cost analyse
Rosenberg | Ventilatoren & Klimaattechniek

Direct Offerte Tool II

In 5 minuten afmetingen en prijs van al uw luchtbehandelings-
kasten? Probeer nu zelf onze nieuwe Offerte Tool versie II.

Direct Offerte Tool 2